Over de tours

Fatbike Tours op Schiermonnikoog

Ontdek Schiermonnikoog op een actieve manier!

Met de fatbike over het eindeloze strand van Schiermonnikoog

Een veranderend eiland; dat is Schiermonnikoog. Nieuwe patronen op het strand door de wind, de kleuren in de kwelders en veranderende duinen. Het eiland is onderhevig aan de elementen die ongehinderd vanuit de zee het land over razen. Met een fatbike over Schiermonnikoog rijden is een heuse ervaring.

Creatief Avonturier Erwin Zantinga neemt je mee op sportieve ontdekkingstocht langs de rauwe randen van het eiland. In de voetsporen van zijn 30 uur durende reis langs alle strandpalen in 2018 gaan we op zoek naar de strandpalen. Die als trouwe wachters op het eiland staan. Deze keer gaan we niet te voet, zoals Erwin in 2018 deed. Maar met een Fatbike. Boeken doe je hier.

De tocht is ook perfect voor een teamuitje of groep. Als groep is het mogelijk buiten de vastgezette data een tour in te plannen. Stuur voor groepen een mail naar info@fatbiketoursschiermonnikoog.nl.

Strandpaal nummer 3 in het riet van Schiermonnikoog

Een fatbike is een mountainbike met extreem brede banden, zodat je hiermee goed over het strand kan fietsen. In plekken zoals Noord Finland of Alaska zijn deze fietsen veel in trek bij de lokale avonturiers. Nu hebben ze hun weg gevonden naar Schiermonnikoog. Door deze fatbikes is het iets makkelijker geworden om naar de uithoeken van het eiland te gaan, maar vergis je niet, de tocht heeft een aanzienlijke mate van pittigheid! Hierdoor voel je je na de tocht helemaal voldaan. Vanwege de mate van pittigheid is deze tocht alleen te boeken door mensen ouder dan 14 jaar.

De fatbike op een van de duinen van Schiermonnikoog

De tocht duurt zo’n 4,5 uur duren, waarvan we ongeveer 2,5 uur actief fietsen. We beginnen in het dorp en fietsen via de duinen, over het strand, door de kwelders. We komen langs de plekken waar niet veel mensen komen. Te fiets zien we de prachtige natuur die Schiermonnikoog te bieden heeft en verteld Erwin verhalen over de plekken om ons heen. Op een mooie duin met uitzicht aan het oosten van het eiland, waar een verscheidenheid aan vogels om ons heen vliegen, eten we onze eigen meegenomen lunch. Voor koffie en thee wordt gezorgd net als een kleine snack naast de lunch.

Na de tocht wordt er een drankje aangeboden bij een van de horeca gelegenheden van het eiland. Daarna kan de namiddag nog heerlijk besteed worden naar eigen inzicht. Tijdens de nazit, is er tevens de mogelijkheid om een gesigneerd exemplaar van het boek te kopen dat Erwin maakte van zijn voettocht rond het eiland en tevens inspiratiebron was van deze tour.

Het boek van Erwin zijn tocht over Schiermonnikoog

Over Erwin Zantinga

De eerste fietsreis die Erwin maakte was toen hij 9 was. Zijn vader vertelde hem “eens de fiets te pakken” als hij weer eens niet kon slapen. Om 4:00 pakte hij de volgende nacht zijn fiets en ging op avontuur in het nachtelijke Scheemda. De avonturier was geboren. 24 jaar later, en na talloze fietstochten, hikes en zelfs skeelertochten in binnen- en buitenland kwam hij met het idee om een fietstocht te organiseren in de voetsporen van zijn laatste reis in het meest onaangetaste natuurgebied in Nederland; Nationaal Park Schiermonnikoog. Een tocht met respect naar een van de meest ongerepte natuurgebieden in Nederland.

Op zijn website Erwinz.nl is meer informatie te vinden over hem en zijn reizen

Fatbike op Schiermonnikoog

Annuleringsvoorwaarden

Annulering tot 6 dagen voorafgaand aan de tocht is kosteloos; bij annulering vanaf 6 dagen tot 24 uur voor aanvang betaal je €25,- (= huur fatbike); bij annulering minder dan 24 uur voor aanvang is er geen restitutie mogelijk.